om sommaren är kort, vad är då julen?


Efter lång uppladdning, mycket att göra, planera, nattjobb, brungröna, såriga händer och glitter över hela kroppen. Trött, hungrig, stressad. Lilljulafton värst. Den dagen man önskar att man kunde vara hemma och mysa med familjen. Jag sätter på lite glögg för att komma i stämning, bränner den, os i hela butiken. Springer ut med kastrullen på baksidan. Utelåst kl 01.10! Ingen hör mig, har inga ytterkläder. Blir ännu tröttare. Har 10-talet beställningar kvar att göra. Borde göra fler buketter också. Ringer på alla porttelefoner. Till slut svarar en trött röst jag inte känner igen något mumlande obegripligt och öppnar. Tack och förlåt att jag väckte dig! Går in och öppnar fönstret, det fullkomligt stinker bränt socker. Står och fryser till 03, sen orkar jag inte mer.

Tulpanerna tar slut, amaryllisen tar slut. Bara att masa sig iväg till grossisten i ottan på julafton.

Julafton flyter på bra i butiken, vi gör vårt bästa för att folk inte ska få köa för länge utan att kompromissa på kvalitén. Skyndar mig hem, familjen så gott som klar i hallen, de väntar i bilen när jag gör mig i ordning. Hem till svägerskan med familj, först dricker vi glögg sen kommer Tomten (så lik man kan bli den riktiga) med massor med julklappar till alla snälla barn. Jag ringer hem till mina föräldrar, pratar med dem, mormor och lillebror och önskar alla där God Jul, saknar dem lite. Vi äter julbord, sätter oss i sofforna igen, jag håller på att somna, sen sjunger vi ABBA-låtar med singstar. Liite piggare:-)
Sen är det julklappsleken. Storkusinen Emelie är en riktig turgumma och rensar bordet.
Vi vuxna byter inte julklappar, men det struntar vissa i så jag fick en jättefin gummikorg. Den är av återvunna bildäck av märket dacarr och finns att köpa på Sommarboden i Höllviken.
Trötta, mätta och belåtna kör vi hemåt.

Jag har haft öppet 12-16 i mellandagarna, sov som en stock till 10.15. nästa dag samma sak.
Bort ska julen fram ska nyår.

Än en gång säger jag det allra bästa med mitt jobb är årstidernas skiftningar.
Massor med härliga vårblommor kom imorse. Holländaren kom med lastbilen hem till mig så jag skulle slippa börja jobba kl 08, det är lyx! När jag kom hem idag hade P gjort iordning i tvättstugan och vikt all tvätten och städat hela köket, vilken man!

Nu är barnen misstänkt tysta här.
Kram på er och God fortsättning!

Förresten vilken är den absolut godaste efterrätten till nyår? Den får gärna gå att förbereda några dagar innan.

Kommentarer

Anonym sa…
Oj, vilken jul... stackare, men det är ju ett roligt minne...
Ha det gott nu, och slit inte ihjäl dig!
kram
rosenskära sa…
Hej - jösses jag blev nästan andfådd av att läsa hur du har haft det som egen företagare under julen...! Jag hoppas att du tycker att det är värt det.

Jag som själv drömmer om att arbeta med blommor, längtar redan efter knoppiga pärlhyacinter och de första vita primulorna. Tänk vad vi håller på, hela tiden längtar vi någon annanstans i stället för att njuta av där vi är...

Lena
Men oj stackars dig! Hoppas du får ta det lugnt nu i mellandagarna iaf.

Kram Lina
Åh vilket arbete du har! Det kan inte vara lätt att arbeta själv sådär, jag har också eget företag men har det på hobbynivå. Ändå kan jag komma på mig själv att önska att man hade en kompanjon, någon att dela med, både funderingar och glädje o sorg osv. Hmm... men det är säkert inte alltid lätt det heller skulle jag tro. I vilket fall - all styrka till dig. Härliga bilder du visar!

Kram Jenny
Nemi sa…
Pust!!! Och jag som tycker att jag har mycket runt omkring mig... och då är jag ändå... "ledig"... ;-)

God fortsättning!!!

Sköt om dig!

Kram, N
Viola sa…
FÖRSTÅR ATT DU KÖRT PÅ I 150 KNYCK, VILKEN HÄRLIG BLOGG JAG HALKADE IN PÅ, MÅSTE BARA LÄMNA ETT LITET AVTRYCK FRÅN MIG OCH SÄGA ATT JAG TITTAR SÅ GÄRNA IN IGEN, HAR OXÅ BUTIK MEN PÅ NÄTET OCH SÄLJER BARA GAMLA VACKRA SAKER, TITTA IN OM DU FÅR LUST OCH HAR TID, KRAM VIOLA
Eddan sa…
Men oj vad du har fått stressa. Tur att det är positiv stress i alla fall (för det antar jag att det är) för annars kan det ta en ände med förskräckelse (been there :( ). Tacksamt jobb har du ju åtminstone. Jag jobbade extra några gånger i en blomster-/presentaffär här hemma och alla var så glada och tacksamma (annat det än när man jobbade i livsmedelsbutik).

Hoppas du får det lite lugnare nu när helgerna snart är förbi så att du får ta igen dig. Det lät jättehärligt att vårblommorna är på G - jag längtar som en galning efter värme och grönska!

Sköt om dig!

Kramar från Anette
Tessan sa…
Jag blir trött bara av att läsa!
Men jag kan inte låta bli att småflina när jag ser dig framför mig, utelåst mitt i natten. Din stackare!!!
Hoppas nyår blir lite mer åt det hållet då du åtminstone hinner andas in och ut.
Gott slut och gott nytt år, min vän.
Stor kram!

Populära inlägg