onsdag 20 juni 2007

Vita onsdagen!

Igår kom mina nya saker från house doctor, spegel, gardiner, trådkorgar, kökshanddukar, halsband och diskmedelspump blev det. Bort med de röda gardinerna i sovrummet och in med sommaren. Det stackars överkastet får också ta en paus över sommaren och jag måste börja på ett nytt lapptäcke. Alla gamla handdukar, örngott och spetsar ska äntligen få komma till användning.På utebordet står mina nya favoriter, vit lavendel - så söta att man nästan smäller av.

Vit mårbacka (eller Princess Mary som de heter i Danmark) får samsas med murgröna och älsklingen Molly Sandersson.

Min nya ros och ett nytt olivträd (ja må du leva uti hundrade år)

Tyvärr är det så att jag är lite slö med att sköta blommor hemma, får överdos av det på jobbet och jag kan gå och titta på en blomma och tänka, den behöver vatten, den behöver mat, oj nu är det för sent att plantera o.s.v.

Brukar trösta kunderna med att alla köper nya blommor när de ska ha gäster och de flesta får spinn på murgrönor inne, så strunta i husmorstips som fimpar och varmt vatten. Vissa lägger ner mer på att försöka rädda dem än vad en ny växt kostar. släng den och köp en ny!

Dagens chock, jag undrar fortfarande om det är något lurt på gång. Det gick lite för lätt att övertala mannen om att vi behöver nya möbler i vardagsrummet. Först sa han: Bara de inte är vita! Jag: jo men vi kan lägga plädar på när barnen sitter i dem. Sen visade jag honom en bild från Thysells http://www.thysells.se/ och då sa han: ja visst så målar vi bokhyllan och gör en ny öppen spis. Du får sälja sofforna först och sen kan vi börja direkt. Iiiiiiih!


bilden är från http://www.englesson.com/


Fler bilder kommer imorgon.
Nu har jag abstinens efter att ha hittat bloggarna ROOMSERVICE och An angel at my table
måste lära mig en massa och hinna inreda mera, så vackert vill jag leva och så vill jag dö.
Det kändes lite klyschigt att skriva, vänta bara på nästa inlägg som ska heta: I väntan på socker...jag har gjort flädersaft, mannen ryser av sådana överskrifter, så jag var ju bara tvungen.
Godnatt!

3 kommentarer:

Sofia sa...

Hej vilken mysig blogg du har! Kommer gärna tillbaka för att läsa och se hur det går med sovrum och vardagsrumsinredning! Inte illa att få maken med sig direkt så där ;)

art[e]fact sa...

Åh, vilken härlig blogg du har! Kommer tillbaka!

Trevlig midsommar!!

Cathy sa...

Vilken inspirerande blogg du har! Jag blir så sugen på att inreda själv.