torsdag 12 juli 2007

Jag behöver nya kläder, sol och något kul som muntrar upp...

I dag är jag så totalt uttråkad. Allt känns verkligen negativt.
Mensvärk, huvudvärk, ont i halsen, inga kunder, regnigt, jag har inget att ta på mig, jag vill ha semester, jag vill vara gyllenbrun och se mina benmuskler spela när de speglar sig i ett turkost, varmt hav.
Nu ser jag ut som Angela Channing (=Lollipop Lady nr 1) Saken är den att det var minst sagt problematiskt för oss att få in bullarna i ugnen, det tog flera år och all läkarvetenskap som finns tillgänglig innan det bet. I den hormonkarusellen gick jag upp några kilo (typ 20) så de som inte har känt mig så länge tycker ju att jag nu efter graviditet är "Huuu så smal!" Fast jag väger mer än vad jag gjorde innan. JAG SER UT SÅ HÄR!
Jag äter massor med mat, godis, bullar och annat skräp. Sorry.
Och vad är det med folk att de tjatar om andras kroppar. Jag ser det varje morgon när jag klär mig. Eller tror de att det är en komplimang att säga att någon är smal och sen knipa igen ögonen och lägga huvudet på sned. Jag vet vad de tänker: hon stressar nog för mycket, hon äter nog inget, nu ser hon för smal ut i ansiktet. Det värsta är ju att hur smal jag än är så är det ju alltid upptill det syns mest, i ansiktet och på brösten. Sen sitter ju röven bak hur man än vänder sig.
Inte säger väl jag: OJ vad tjock du är nu?!
Samma sak är det med människor som ska kommentera andras inredning när de inte har samma smak. Herregud varför låta truten gå.
Fick just ett mail där det stod att min man inte tänker komma med fika heller.
Nu sätter jag tänderna i en stor Italiensk nougat. Nu får det räcka!
Det enda som är riktigt bra just nu är SOS-barnbyars reklam, den som har gjort den är ett geni.
Jag har en köpkorg på 1745 kr som väntar på sänd på http://www.folkart.se/
Några klick och vips så är de beställda...
Men när man ser den reklamen smakar maten dåligt i munnen och man vill aldrig handla en onödig pryl till.
Borde man skänka mer pengar istället? Vi är världsföräldrar, skänker pengar till Bris, http://www.bris.se/ och barncancerfonden, http://www.barncancerfonden.se/ regelbundet och genom LC, http://www.ladiescircle.se/ ger vi lite till nationella charityprojekt och
lokalt till Ronald McDonald Hus i Lund.

Den här blev det inte men visst är den fin! alla bilder är från FolkArt.

Försöker hitta argument till varför jag behöver kläder. Förutom att de flesta jag har är för stora och gjorda för gravida. Om jag har fina kläder kanske jag kan sälja mer i min butik och betala mer skatt och sen får fler jobb... Jag funderar över det där med barnarbete också och varför vi västlänningar vill resa billigt. Hur kan man sitta i Thailand och smörja kråset för 20 spänn och samtidigt tycka synd om de som är fattiga, Betala vad de kostar då, köp inte billiga saker från Kina. Men vad händer om man slutar med det, vad händer med barnen då, ska de prostituera sig istället? Hur var det här för några hundra år sen, då hade vi också barnarbete. Men jag kan väl aldrig tro att det var under så dåliga förhållanden.
Kopior är också en sak man måste låta bli att köpa. Det är maffian som styr den världen. Inte bra att gynna dem. eller hur.
Kopior kommer dessutom när trenden är passé, då när prylarna hamnar på hyllorna på Jysk, Coop eller Plantagen, så är det ute, jag lovar.
Har du någon kommentar eller vill muntra upp mig så skriv gärna, jag tror just nu att jag bloggar för mig själv och kan inte få in den där räknaren så jag har ingen aning om om den här bloggen är existensberättigad eller ej. För att locka lite extra tänker jag lotta ut en RAK bland de som kommenterar idag.

10 kommentarer:

Mimmi sa...

Jag LÄR ju kommentera idag :)! Jättesnygga kläder och väskan har jag missat... tyvärr fanns bara toppen från OM i small, annars skulle jag också velat ha en... och "min" gula Helsinki klänning var slut också. Typiskt! Jobbigt, då måste jag spara min pengar... Ha en grejt dag!

Nilla sa...

Kommenterar också :-) Snygga kläder! Kanske jag borde börja köpa kläder åt mig själv också lite oftare. Här regnar det med, fördelen med regnet är ju att jag inte behöver gå och vattna ikväll och sen doftar det ju så gott!

Hoppas på bättre väder imorgon :-)
(LCroft på fl)

Marres Hörna sa...

Angela Channing?? Wow! En riktig kalaspingla!!! ;-)

Snygga kläder du!

E nougaten slut? *ser med bedjande ögon* ;-)

KRAM!

Lasseliten sa...

Jag kommenterar också! :-) Har helt missat dem siten..ska genast kolla, klänningen ser så fin ut.

www.beasbarnslikheter.blogspot.com sa...

Jag har nog inte varit in hos dig tidigare tror jag. Vilka fina kläder du hade valt ut...kanonfina.

Vissa dagar känns ju bara som usch och blä och då kan det ju vara skönt att unna sig något. Samtidigt så kryper ibland världssamvetet på en. "Borde man inte..." "Varför ger man inte..." "Vad kan JAG göra..." etc.

Jag var fadder i Barnafonden när jag gick i gymnasiet. Istället för att köpa mig en cd-skiva så skickade jag pengarna till Akimana i Rwanda. Den lilla åttaåriga flickan och jag brevväxlade med översättare. Hon ritade fina teckningar och berättade om sitt liv och jag berättade om mitt.

Och så kom inbördeskriget i Rwanda. Hennes uppbyggda by skövlades och folket yxmördades. De som lyckades fly, flydde till Zaire. Hon återfanns aldrig och ett år efter massakern så avslutades kontakten. "Hon tros vara mördad. Vi beklagar. Vill du flytta pengarna till någon annan av våra hjälpbyar och fortsätta sparandet"? De outnyttjade pengarna fick gå till någon by i Asien, men därefter följde en sorgeperiod då jag inte ORKADE, inte kände någon MENING med att ge. "Det onda segrar ju ändå". Nu tänker jag annorlunda, men har ändå inte tagit tag i det igen. :-(

Jenny sa...

Hej, fin blogg! Vi tycks bo i samma krokar.....ser jag när jag tittar på affärerna du länkar till :-). Jag har också tvillingar.

Helena på Roomservice sa...

Ja, du, vad säger man, folk är intresserade av varandra och beroende på vart mediavindarna bär så ordar de om en det ena än det andra.

Kör hårt tjejen :)

Anonym sa...

Åxå jag har hittat hit...måste ju titta till min favoritbloggare till som tätt...hihihi...Känner igen mig angående hormonkarusellen förutom att bullarna inte vill stanna över huvud taget...men nu är det sommarlov och det gör ju inte ont...lite paus skadar ju heller inte.

Snygga kläder...är säker på att Angela Channing skommer att göra sig i dem...själv känner jag mig mest som Fläxnäs för tillfället...trött, sur, degig och vit...vit så det skriker räcker och blir över...vill åxå ha sol men det ska ju vända nu säger de...meterologerna.

På tal om att sälja mer så har ju Laila i "Leila bakar" du vet de där underbara skålarna och faten GERBERA på www.gerbera.se...det skanske kunde vara ngt. Man kan ju plantera i dom åxå...

Kram/ Teälskaren (vars hand just nu går frenetiskt upp och ner emellan munnen och godisskålen)
:-)!

Jea sa...

Så kul, tack ska ni ha:-)!

Mimmi jag håller tummarna hårt för att den ska passa mig. klänningen i stl 0 var bystmått 73, det har jag i midjemått...

nilla, så tänker jag i vanliga fall med regn, mysigt att vara inne också. Idag skiner solen!

marre: nejdå här finns massor, jag skulle kunna gå upp flera kg men de hamnar nog inte där man önskar.

Lasseliten,Bea,Jenny och teälskaren hjärligt välkomna:-)

Jenny: ja och med tanke på att du nog har tagit ett foto från mina svärföräldrars badhytt så bor vi nog inte så långt ifrån varandra.

Helena: hm jag tycker det blåser åt samma håll nästan jämt, men så lever jag i min lilla bubbla också.
Den onda tån är bara extra ond ibland.

Teälskaren: Kanske man får locka med lite kallt rosévin nån kväll då, T och du kan ju komma hit.Leila är verkligen i ropet, jag har faktiskt funderat över om jag ska sälja Gerbera.

Nån som är nyfiken på min RAK?
Det stod Jenny på lotten, grattis Jenny, maila mig din adress
jea@home.se

Jea sa...

oops Jenny fel mailadress, rätt finns i din blogg!