lördag 15 december 2007

julgrupper och en tävling

Nu är det mycket...Vi kan inte göra för många julgrupper. Vi fyller källarförråden och har även lånat grannbutikens. Allt för att slippa jobba dygnet runt nästa vecka. Det är lite spänt inför varje stor högtid, man oroar sig för att ha köpt in för mycket eller för lite.
Jag är också livrädd för att bli sjuk, varenda människa verkar vara magsjuk. Min långa hosta har äntligen blivit lite bättre, fick cortisontabletter, hostmedicin och inhalator.
Om bara alla håller sig friska är vi ett dunderteam i jul, jag har världens bästa personal nu. Det är så otroligt inspirerande att jobba ihop med så rutinerade och kreativa människor. Allt bara flyter på precis som man vill.
Årechokladen kommer nog ta slut.
Galna jag beställde julgransfötter och flygande grisar till nästa vecka. Förra året sålde jag den vi hade hemma och barnen saknar den så.

Lyxig julgrupp med dubbla vita jumboamaryllis

Liten konstnär har varit framme, med blyerts. Gick bort men först tänkte jag ta honom till danmark och aga... (grannarna sa alltid så till sin dotter, nu får du passa dig när vi är i d-mark för här får man slå barn...)

Nästa inlägg blir nog mera julgrupper och jul i butiken, vi gjorde en helt fantastisk grupp igår som jag tyvärr missade fotografera i stressen och sen har jag en magnifik beställning som blir något alldeles extra.

Stor kram till alla som läser, jag är väldigt nyfiken på vilka ni är - så alla som kommenterar i dag har möjlighet att vinna en bräda från Ylva Skarp.

29 kommentarer:

Tusenfröjd sa...

Vilken vacker julgrupp du har gjort... Och en sån tur att det gick bort (tänker på din klåfingriga lille!) Dom är så snabba dom små och han tyckte säkert att det blev fint! Ha en bra dag och glöm inte att njuta av dagen... Liv

Lily of the valley sa...

En sån underbar julgrupp du har gjort. Det finns en liten konstnär i varje litet barn tydligen. Vilken tur att det gick att få bort.
Ha en bra dag
kram Lily

Kristin sa...

Hmmm, ibland blir man ju vansinnig på sina telningar som är alldeles för kreativa!!!! VIlken tur att det gick att få bort blyertsen!!!

Jag läser rätt ofta på din blogg och är gärna med i tävlingen!

Ha en skön helg
kram Kristin

Villa Hemma sa...

Halloj!
Oj, det hade nästan varit värt att åka till Danmark med den ungen :-D
Tur att det var blyerts!!
kram

Ärtan sa...

Hej!

Jättefin julgrupp, väntar med spänning på följande skapelser.
En utlottning på en bräda, då måste man såklart vara med.
Jag följer din blogg varje dag.
MVH Camilla

Susanna sa...

Hej och OJ! Hihi, Vilken tur att det gick bort. Både för din skull och barnets ;-)Kanske han också ville testa kalligrafi? :-D
Ha en trevlig kväll :-)
(och ja,jag läser också bloggen:-))

Smått och gott hos Lina sa...

Hej!

Vilken fin julgrupp! Har själv försökt mig på det där med blommor iår, men lyckas väl inte så bra :-) Nåja, nästa år kanske.
Vilken tur det var blyerts på brädan!

Mvh/ Lina

På min gatan i stan sa...

Nämen va fint det blidde med liten mera blyerts!!! ;-) Va underbara dom är...när dom sover...

kram!

Himmelbit/Njut en smula sa...

Åhh vad fin!! Kan tänka mig att det är mkt julgrupper nu - det är ju den perfekta "gå-bort-presenten" :-D.

Vilken tur att det var en blyertspenna som gjort "skapelsen"..

Ha en toppenhelg!
Kram Sandra (Himmelbit)

Mrs M sa...

*hihi* Vilken liten buse! Underbar julgrupp, jag önskar att jag kunde få till det så fint... Läser väl nästan alltid din blogg, men just nu är det fullt upp, så det blir inte så mycket till kommentarer just nu, jag ska försöka skrpa mig så det inte blir danmark för mig med :D! (Vilket iofs skulle gå ganska bra om jag fick shoppa efter avhyvlingen ;))
Stor kram på dig!

Hem och Lycka sa...

Hej hej, mig känner du nog igen ;-) Hade jag haft närmare så hade jag definitivt tagit mig en sväng och köpt lite grann från dig - ser underbart ut! Hihi, förstår att du säkerligen blev arg på lillen men som någon skrev här innan, tur att det ändå var blyerts! postade förresten din julklapp idag så jag hoppas att du får den på måndag, kram!

Nilla sa...

Underbar julgrupp! Det låter som du har fullt upp men ändå trivs med det =) Ja förutom då barnen är framme och ritar så fint ;-)

Hoppas du får vila upp lite under helgen iallafall innan nästa veckas rusch börjar!

Kram Nilla

skimmer i klarglas sa...

Sådan mor sådan son!! *skrattar*
Ni är PRECIS lika kreativa båda två!!
God jul o tack för all inspiration på din sida!!
Kramar i massor
Jessica

Julias vita drömmar sa...

Men söta, du vet ju redan...eller :) ?

Att de varit och fotat hemma hos oss (pratar alltså inte om aftonblaskans usla pluttreportage)

Hmm, synd att man inte bor närmre Danmark, att hota med det skulle liksom inte fylla sitt syfte i sthlm :D

Ha en mysig lördag, kram!

Julias vita drömmar sa...

Glömde...wow, visste inte att det fanns något som kallas dubbla jumboamaryllis, kan bara tänka mig hur ljuvligt vackra de är när de slår ut.
Du är duktig!

Anonym sa...

Oj vilken maffig julgrupp!
Läser din blogg, men är dålig på att ge mig tillkänna. :-)

Vilken tur att den lilla konstnärens målande gick bort på tavlan! :-)

Kram!

hannamarie sa...

Hej!
Va duktig du är med blommor! Förstår att det är mycket nu så här innan jul... Synd att man inte bor i närheten så att man kan titta in och se era blomsterkonstverk! Tack för en mysig blogg!

Kram Hannamarie

Elin sa...

Läser alltid din blogg! Bara så du vet..dlir så inspirerad av allt du gör.

Verkligen TUR att det gick att få bort blyertsen! Vår son har tyvärr ritat lite med bläck på ett bord. Kanske borde nämna Danmnark?! :-D ;-)

kraam e

Elin sa...

Just det...TACK igen för bilderna!!

kram e

Anonym sa...

Här är en inredningsintresserad småbarnsmamma som gärna vill vara med i din utlottning av Skarp-brädan (som jag annars hoppas att tomten kommer med...)
Jag tycker att du har en väldigt mysig blogg som passar mig alldeles utmärkt då jag behöver alla tips jag kan få, framförallt när det kommer till det "gröna" :)

Anonym sa...

Du har en kjempe fin blogg,jeg lenker den i mine favoritter.Jeg har ingen blogg selv, men koser meg veldig med alle andres, deriblant din!!!!!!!

Lotta sa...

Vilken vacker julgrupp! Kan tänka mig att du har massor att göra nu, det måste väl vara den mest intensiva perioden på året.

Hoppas att du håller dig frisk och kan förgylla massor av hem med dina vackra uppsättningar.

Kram
Lotta

Anonym sa...

Vad är roligare än heminredning?

När sonen somnat så är det jag som tar plats i soffan med datorn och läser bloggar. Det är så roligt att "kika in" och se hur andra har det. Jag får mycket tips och idéer som jag använder mig av härhemma. Hemma hos mig är det mycket vitt tillsammans med lite svart.

Såg att du hade en utlottning. Spännande! Prövar att posta ett inlägg så får jag se om jag turen med mig!

Trevlig helg! /Eva L

DRÖMHUSET sa...

Oj oj oj, jag hade nog också velat tagit en tripp till D-mark med mitt barn i det läget *fniss*
Skönt att det gick bort!!!

Underbar julgrupp, tänk om någon vänlig själ skulle vilja komma med en sådan till lilla mig i Jul, vilken lycka! Avskyr dom där vanliga traditionella med en röd julstjärna, hyacint och något palmaktigt, toppat med ett plastigt rött krullat band. Phu, nu fick jag det sagt *ha ha*

Kram Sofie

Anonym sa...

Hej söt! Jag är ju här inne och läser ganska ofta! Missar inte ett inlägg iaf. :) Vilken liten buse du har där hemma! Superfin julgrupp med. Vi har bara totalkaos här hemma i byggdammet, men snart är det fint!

Kram!

Beas sa...

Men oj vad du jobbar på, men det är så underbart att läsa att det flytar på bra och att ni är ett bra team som trivs att jobba tillsammans. Alla borde få ha arbetslag som fungerar på det sättet.

Och det lilla konstverket på Skarpbrädan - jag kan verkligen förstå att du lurade på en Danmarksresa, men det var ju skönt att det gick bort. Jag kände ungefär samma som du tror jag, när dottern fick tag på en chokladbit och satte sig i nyköpta vita Ektorpsoffan och syltade i sig den. :-) Gahhh...liksom. Fast det blev ingen större fara skedd...hihi.

Ha nu en skön och kreativ tredje advent!

Kram Bea

Jeanette Hornbeck sa...

Nu har vi lottat! är ni nyfikna?

Himmelbit/Njut en smula sa...

Iiiiiiiiiii!! Skojar du?! Vad roligt!!! :-D :-D :-D
*dagens höjdpunkt*

Jeanette Hornbeck sa...

Tack för alla trevliga kommentarer!
ja det är sant Sandra du vann! Grattis!