måndag 2 november 2009

objektivlös






Bilder från förra året. Kylen ska vara där snittblommorna står.

Smack, så snabbt går det att ha sönder en kamera, objektivet helt krossat:-(
Har du en digital canon systemkamera? Jag vill gärna ha tips om ett objektiv där man kan få väldigt suddig bakgrund. Försökte läsa på canons hemsida precis men det är rena grekiskan för mig. eh brännvidd?

Det har hänt massor som min kamera tyvärr har missat. I torsdags morse firade vi Axel och Evelinas 5-års dag, vi åt tårta till frukost och åkte sent till dagis för jag höll kurs på kvällen. Igår hade vi barnkalas, prinsessor i verandan och monster i köket. Barnens vänner är sagolika, fantastiska ungar. De lekte så fint så vi ville inte störa med våra inplanerade lekar. 17 barn i huset och det märks knappt. Härligt! 2 mycket glada och nöjda barn gick och la sig som små ljus och längtade till att det skulle bli en ny dag så de fick träffa sina älskade kompisar snabbt igen:-)

På jobbet händer det också mycket, imorgon kommer snickaren och börjar montera nya kylen.
Nya webbsidan/shoppen är klar i skisstadiet och beställd av riktiga superproffs. Vi har gett upp att hinna göra det själva, vill inte riskera äktenskapet på kuppen, vi har suttit uppe sent många kvällar och försökt att inte blir galna på varandra.
En duktig fotograf och stylist är också anlitad till produktfotografering.
Det trillar in nya varor inför jul och det är alltid lika kul. Det kliar i fingrarna men vi håller oss lite till. Eller vi sätter upp kransar - men inte stjärnor, mossa - men inget grane.
Köpte in de första amaryllisarna idag. Jag är förtjust i speciella sorter, dubbla, mini eller jumbo. Med 3 stänglar eller fler. Det brukar vara lagom till fars dag, då blommar det en stängel 1:a advent, en till lucia och en till jul. Väntar med hyacinterna till på torsdag, så är de perfekta till fotograferingen.

Hoppas ni har det fint och njuter av höstrusket!
Kram Jea

19 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Hej Jea!!

Vad roligt det var att prata med dig igår :) Härligt det är med bloggvärlden att man nu har vänner långt nere i Vellinge *ler*. Och så ses vi kanske på fredag också!

Det ser så fint ut i din butik. Ska nog ta och hälsa på mormor snart också och då ska jag stanna i din butik minsann!

Stor kram Jenny

Linda/Gulligullan sa...

Hej söta du! Ett hett tips är att köpa ett Canon EF 50 f/1,8 II. Det är ett fast ljusstarkt objektiv. Siffran som står med f/1.8 står för bländare. Ju lägre den siffran är när man fotar, desto blurrigare blir bakgrunden. Ett mycket prisvärt objektiv :)

http://www.cyberphoto.se/?info.php?article=EF50/1,2

Mamma med ambitioner sa...

Hej!
Kul att höra av dig igen. Så fina bilder, det låter spännande med amarylis med tre stänglar. Det måste jag prova. Visst är det kul med kalas, roligt att fler än vi håller till hemma.
Hoppas ditt tidsschema håller så ni blir klara innan jul. Jag håller tummarna. Kram Kristina :)

Tulipa sa...

Hej!
Vad mycket på gång! Spännande tider!
Jag har läst innan att du ska ha webshop,men nu verkar det skrida mot målet då..., gud vad kul!! Ska du köpa in andra märken då också eller du håller dig till dem du har?

Vad duktig du är som har kurs också, det blir jag aldrig färdig till...
Trevlig dag!

Kram Mariette

Linda/Gulligullan sa...

Oj, jag gav dig fel länk. Här är den rätta:
http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=232095

Elisabeth - anyhow.se sa...

Fy så trist - just när det var så viktiga grejer som hände i livet, jag har tyvär inget típs alls...

Lycka till med er webshop! :)

Jenny sa...

Måste erkänna att jag får lite abstinens nu när julen närmar sig. Kliar i fingrarna efter allt pysslande i blomsteraffär den här tiden på året. Får kanske komma och göra en snabbvisit. ;)

Villa Hemma sa...

Tack för senast!

Gravid?*gapskrattar och blir sen trött av bara tanken* :D

kram på dig

♥ Fyra årstider sa...

Å vad mycket kul du har framför dig. Bilder på din butik skulle du behöva fixa nya..undrar vem som kan ordna det åt dig:-)
Kram Lotta

Anna sa...

Vad underbart att få köpa in massa julblommor nu! Angående kameraobjektivet...gick själv linsen sönder? Själv råkade jag ut för att objektivet blev snett, zoomen gick ej att röra. I affären sa de bara köp nytt. Maken satt dock och greja med det och fick det i rätt läge igen och nu fungerar det. Angående suddigt i bakgrunden vid fotografering, funkar även med zoom objekt. Flytta till AV på kameran och välje en låg bländare ex 5.

Anja sa...

Åh, vad fint, det märks att det börjar närma sig juletid!
Ingen rolig historia med ditt objektiv dock. Hoppas det ordnar sig. Du kan ju alltid skriva det överst på önskelistan till Tomten...

Tant Elwira sa...

Ohhh, vilka fina bilder du visar. Så inspirerande och fina. Kan tänka mig att blandningen mellan inredning och blommor är helt underbart i din butik nu så här till jul.
Hälsningar
Jessica

hemmahosagge sa...

Vad fint det ser ut i din butik :), bra tips med trestänglad amaryllis, så kan man njuta av dem längre.Agnetha

Linda/Gulligullan sa...

Hett tips söta du: http://lindasdagar.blogg.se/2009/november/hett-tips.html

Trevlig helg!!

Limetwig sa...

Vet inget om objektiv men vet att du har en väldigt fin butik och ser här på bilderna att det är en del nytt där nu, får nog ta mig en runda dit.


Åse

Linruz sa...

Ser att du redan fått tips om objektiv och jag vill också hålla med.
Canonf/1,8II är ett suveränt och prisvärt objektiv.
Kram Lina

Emmas utsikt sa...

Hejsan. Dumpade in här hos dig för första gång idag och så mysigt det är här. Härlig butik med massa stämning.

Jag länkar så jag kan hitta tillbaka. Hoppas det är ok?

Ha en skön kväll.
Emma

MonaA sa...

Hej!

Jag hittade till din blogg för första gången idag och måste säga att jag verkligen ser fram emot att du ska öppna en webbutik, jag kommer då garanterat att vara en av dina kunder där!
Kan man redan nu få beställa något man sett på bild och vill ha :-)?

Skicka mig gärna en mailadress isåfall så mailar jag dig!

Jättefin blogg du har, hit kommer jag snart tillbaka!

Kram kram
Mona

Anonym sa...

Hej!
Du har säkert fått bra med tips. Det har ju med skärpedjupet att göra. Jag ska själv kolla på ett nytt objektiv så du har kanske något bra tips att ge mig.

kramar Therese