onsdag 9 december 2009

Granarnas gran
...är på plats i år igen:-) Jag ÄLSKAR att välja gran. Den ska vara stor men inte för vid. Jag tycker mest om nobilis eller kungsgran. Den ska vara rak, ha en fin topp och täta grenar.
Nu väntar jag bara på att P ska komma hem och skruva åt skruvarna så den inte välter.
(sen kan jag iofs gilla riktigt klena, charmiga granar också, men då ska de vara så fula att det syns vad man vill, inga mellanting)

Julskinkan ligger i ugnen. På fredag bakar vi andra omgången pepparkakor och saffransbröd och mjuk pepparkaka. Jag gör en egen variant, vanlig sockerkaka fast med 2 bananer i (gärna gamla bruna) lite mer mjöl och kanel, ingefära, bikarbonat, nejlika och kardemumma. Jag ska testa att lägga på lite frosting och lingon.
Att vara ute i god tid räddar julen när man jobbar med blommor. Alla som känner mig vet att jag inte är någon redighetsminister annars, men när det gäller julen vill jag inte missa festen helt utan tar ut allt i förskott. Nu ska jag ta mig en kopp glögg och fortsätta.

Yes nu kom han hem, dags att pynta!!!
Barnen är så duktiga på att klä granen och de gillar att julpynta lika mycket som jag:-)
P är däremot inte lika intresserad...

Kram Jea

9 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Precis som jag - jag bara älskar julen och det är allra mysigast att hålla på innan. Pynta, baka och grejja, spela julmusik och komma i riktig Disney-stämning :)

Jättefin gran! Hoppas vi kan köpa vår i helgen.

Kram Jenny

rosenskära sa...

Hej vännen! Vilken wow-gran - den står ju helt perfekt där, är det ett burspråk den står i? Vi ska köpa hem barnens granar på lördag (är det tänkt). De slog bakut förra året när jag inte ville ha något rött i granen så då införde vi den tillfälliga varianten med barngranar... Får se hur länge det är kul.
Vilket "bakmission" du ger dig på! Pepparkakor har jag släppt, tycker inte det går att göra de så goda som köpevarianten så det blir andra kakor i stället - och godis! Har tagit ledigt tre dagar före jul - ska bli kanon!

Ha det riktigt bra!

Lena

Anonym sa...

Verkligen en fa´ntastiskt fin gran! Jag måste vänta ända till nästa helg innan jag får min gran...Men ååå va roligt det är att kläden!
Kram Annika

GRACILIS sa...

Vad fint och mysigt ni har det :).Jag älskar också julen, till lucia brukar pyntet komma upp här hemma. Mys på...Agnetha.

♥ Fyra årstider sa...

Nu längtar jag efter dina sötnosar när jag ser dem. Härliga ungar och fin gran. När öppnar butiken. Längtar:
Kram Lotta

♥ Fyra årstider sa...

Nu skickar jag en stor julkram och önskar dig en skön jul. Kan tänka mig att det är fullt upp i butiken. Stor kram Lotta

Lilla huset på prärien sa...

Hej gumman!

GOD JUL önskar jag dig och hela din familj av hela mitt hjärta. Här har det varit lugnt och skönt precis som det ska vara och jag har verkligen NJUTIT! Imorgon hoppas jag kunna gå en stund (själv) på rean i stan...

Ta hand om dig!

Kram Jenny

milla-andante sa...

Hihi.. det där var en himla bra beskrivning på hur en gran gärna få se ut! Inget mellanting, håller helt med men har inte tänkt så förrut..!
Så kul att du hittade min blogg!!
Här är ju också så mysigt att kika runt!
Vilken underbar butik du har, så fort jag är i trakterna ska jag komma förbi!
Nu blir det Bloglovin här!!
Kram

Sussi's värld sa...

Men vad spännande, ahhhhh....:-)
Vilken färg ska jag välja???
Det får bli turkos...
Åhhh, jag kan knappt bärga mig.
Kommer du till Formex?
Kram