tisdag 16 oktober 2007

Eldstäder

Vilken stil hade du valt? Tror det ska vara en vi ritar och murar själva. Vilken kassett ska man välja? En med så mycket glas som möjligt så det blir en mix av gammalt och nytt eller ska man försöka vara mer tidstypisk? Vårt hus är från mitten av 1800. Det är en mindre bondgård, inte så högt i tak och tjusigt utan mer lantligt. Kakelugnen går bort av den anledningen men visst är den fin.

Bilderna kommer från www.eldabutiken.se

8 kommentarer:

Nilla sa...

Underbara höstplanteringar! Och jag suger åt mig alla tips jag kan få =)

Eldstäder, jag skulle nog ta en kasett med relativt mycket glas, det saknar jag här hemma, vill man se elden får man ha luckan öppen (gamla eldstäder som fanns färdigt här). Det är ju så mysigt att se elden =)

Försöker komma ihåg var jag sett en jättefin murad spis men minnet sviker mig såhär på morgonen. Återkommer om/när jag minns igen!

Ha en bra dag!
Kram Nilla

Nilla sa...

Här finns en helt underbar spis, stor och maffig iofs nog... http://snackornassjo.blogspot.com/ men du kan ju titta iaf om du tycker om den =)

Karna sa...

Aj aj aj...likte alle disse peisene jeg...he,he...kanskje det som er problemet også....=0}

Villa Hemmet sa...

Tjenahej svarta madame :-D

Spelar mig ingen roll var vi ses på lördag. Inte tiden heller *fniss*. Vi är både mobila o lediga hela dagen :-D . Trodde det var karlarna som skulle hålla i planeringen. Kanske därför inget är bestämt än :-D

Lilly sa...

Jeg har en som den sorte i midten, men drømmen er den første;)

Smultron och glass sa...

En putsad rörspis, men med en gammeldags kassett istället för små luckor som annars brukar finnas på rörspisar. Det har vi, och jag älskar den.

Någon gång i framtiden vill jag även ha en sån där hög gjutjärnssak, hur tjusig som helst!

Laila sa...

De to første var de fineste, synes jeg. Men alle var jo fine, så jeg skjønner problemet.

Truffles sa...

Det finns ju så många fina kaminer. Själva beställde vi en Contura 520T i tisdags fast det egentligen hade varit en Lotus M3 jag helst skulle vilja haft...

Men den här är också fin; http://www.kaminkungen.se/index.asp?page=produkter&id=klassiska_kaminer