torsdag 9 oktober 2008

Trötter i livets ytterligheter

Nu händer det mest på jobbet och inte så mycket hemma. Hemma är det mest småplock och försöka hinna ikapp tvätthögen och dammråttorna. Jag har inte målat dörrarna än, det har helt enkelt inte funnits en sekund över. Igår stod jag upp från 06-01.30, eller gick, eller sprang. Vi har sorg i byn idag, en rar kvinna fattas. Begravning är den tunga delen av mitt jobb. Ibland blir man ledsen men det gäller att vara proffsig och inte visa det. Mitt jobb är att göra det sorgliga så vackert jag kan och försöka hitta något personligt som t.ex. favoritblomma, färg eller någon hobby eller annat liknande.
Man kan göra gitarrer, lägga dit metspön och vad som helst egentligen, bara fantasin sätter gränser.

Som florist kastas man mellan ytterligheterna, när dekorationerna till begravningen är klar gör man en krans till en namngivning.


...eller dekorerar en födesedagsfest.

Idag har Sydsvenskan haft sin annonsörsdag, jag dekorerade scenen och gjorde buketterna till föredragshållarna. Blommorna går i samma färger som deras inbjudan och med hösttema.

Det man inte ser på bilderna är att stolarna i teatersalongen har den ljunglila färgen, det visste jag inte innan så det var en positiv överraskning.Stor kram alla bloggkompisar, sköt om er!

6 kommentarer:

Villa Hemmet sa...

Ser jättefint ut! Höstigt och mysigt utan tant- eller plottervarning :D

Pia sa...

Helt nydelige farver:-)

Kram:-)

Himmelbit sa...

Sååå fint! Du är riktigt duktig du!!

Trist att behöva ha så långa dagar - kan förstå att hemmet kan bli lidande med de arbetstiderna...

Ha det toppen!
Kram

liljorochtulpaner sa...

Hej! Vad roligt det måste vara att få så stora "uppdrag", men jag förstår att det sliter. Arrangemanget på scenen var jättemysigt.
Jag jobbar ju också med blommor och det svåraste av det svåra är tycker jag att möta anhöriga till yngre avlidna. Det väcker så mycket känslor och sorg hos en själv också. Man står i en roll där man ska vara professionell och ens hjärta bara blöder för dem.
Ha det bra. Jättegulligt av dig att länka till mig!
Kramar Tulipa

Sussi's värld sa...

Men vad du är duktig, allt är så vackert.
Kom ihåg att ta hand om dig själv också.
Kram

Villa Hemmet sa...

IN och tävla i min blogg!!

kram