tisdag 28 april 2009

Sådärja

Nu är ett av mina nyårsmål uppnått, jag har gått på fotokurs.
De andra är att jag inte ska jobba över, att jag ska börja sjunga i en kör och det sista att webshoppen ska bli klar.

Fotokursen var fantastisk, nu gäller det bara att jag kommer ihåg allt, läser anteckningarna, tränar och köper ett nytt mer ljuskänsligt objektiv, ett paraply och en liten vit låda. Då ska mina bilder se ut mer som i mitt huvud. Ni vet, grymma överexponerade inredningsbilder med värsta kontrasterna eller supersuddig bakgrund eller hy, bebisar och djur med softa puderlooken.
Maten ska se god ut, bilderna ska ha rätt ljus och blommorna rätt färg. Jag kommer inte ha en enda skugga fel. Wow! Den här kursen hette "lär känna din kamera" och jag rekommenderar den till alla som inte gillar att sitta och läsa torra instruktionsböcker. Är helt frälst och kommer definitivt gå fler fotokurser.
Nästa kurs börjar 12/5 i Malmö här kan du anmäla dig.

Nu hade det varit på sin plats med en bild, eller en före och en efterbild.
Återkommer med det.

Kram Jea
7 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Vad härligt Jea!! Jag vill också gå en fotokurs. Har gått några med analog kamera men nu med barnen o allt har jag lagt allt på hyllan och sedan bara glömt bort allt känns det som. En "lära känna din kamera"-kurs hade varit himla bra! :)

Det blir nog ingen loppis för mig idag verkar det som *surar*. Min bror har kommit ned från Stockholm så jag får passa på att njuta av hans sällskap (det är inte allt för ofta) istället!

Stor kram Jenny

kardemumma sa...

Vad roligt att göra sånt som man "lovat sig själv"! Jag gick kurs i photoshop för ett tag sedan och det var underbart att få göra nåt helt annat än vad man är van vid! Jag älskar utmaningar!
Kramar C

lolla sa...

hejsan
vad kul det låter med fotokurs, jag har anmält mig till en utbildning i bildbehandling på högskolan till hösten, hoppas bara jag kommer in...
men egentligen skulle jag behöva en foto utb istället.
kram lolla

Helena sa...

Vilken trevlig blogg jag hittat till(=. Fotokurs skulle jag också vilja gå på, låter kul! Supersöta valpisar längre ned! Ha en fortsatt trevlig helg! Kram Helena

Vit poesi sa...

Roligt med fotokurs!! Något som jag också skulle vilja göra!
Ha en fin fortsatt helg
kram Malin

Lotta-livets väv sa...

En fotokurs! Ja, det skulle vara bra! Det är liksom lite roligare om man kan med kamerans alla finesser.....men jag är en trial-and-error-typ....så jag trixar med inställningarna på kameran och hoppas att jag ska bli bättre på att plåta...och sedan...när jag blir stor....då hinner jag nog gå en kurs! *fniss*

Maria sa...

Så sugen jag blir! Jag har också problemet med att det inte alltid ser ut som jag vill och sen helt plötsligt så sitter man med en sån där riktigt fantastisk guld-bild....och undrar vad som hände. Jag vill veta vad jag gjorde. :)
Ska ta mig i kragen när jag får lite mer tid...till dess får jag vänta på de där bilderna och förundras när de kommer, Suck!!

Väntar på före/efter... ;)

Kram