tisdag 8 januari 2008

Favoritprylar, önskelista


Gläntar på dörren till vårt hem. Vissa saker på listan är och vissa ska bli.

Det ultimata för vårt hem enligt mig, rum för rum

hall: panel, lång bänk och stationshylla, golv i furu målat eller skurgolv eller tegel, byrå, spegel och korgar till förvaring (även till nycklar o.dyl) mobilladdare med speciella platser. Bra möss-vant och skoförvaring. snygga dörrmattor.

Dressing room: på önskelistan att kläderna hoppar in och viker sig själva...

Tvättstuga: rutigt golv (vit och creime) lång arbetsbänk, öppna hyllor. många krokar. Långa tvättlinor.

badrum: har inga favoritmöbler just nu, innan var det millers. Lexington dominerar på handdukar och drömkakel vet jag inte heller, men det skulle bli vitt på väggarna och grått eller svart på golvet. Två handfat och en riktigt fet antik spegel, granitbänkskiva.

kök: platsbyggt vitt lantkök med svart granitskiva eller betong. köksbord gammal slaktarbänk och stolarna de där danska med rottingsits eller Elviras världs. Golv vitoljade tiljor. (snyggt också med lackad slipad betong eller målat trägolv. Svartvitrandig matta från Trendkompagniet och deras industrilampor. Gammal kyrkbänk eller kökssoffa. Tallrikshylla och gammalt skåp. Smegkyl, espressomaskin den snygga Italienska som känns som originalet alla härmar (skit att jag inte dricker kaffe då...) Dualit brödrost, Kitchen aid köksmaskin.

kontor: bänkskiva med barben och barstolar till två dataplatser, hyllor ovanför. Pysselhörna med bänkskiva och barben , hyllor ovanför. Ska måla vitt och byta golv och vår livsfarliga trappa ska bytas mot en spiraltrappa, nu är det grå panel, vitt klinkersgolv och vita väggar med mörkt korsvirke.

vardagsrum: ala slettvoll med panel med hyllkant i kritvitt med två 4 sits Englesson Howardsoffor. En rak stilren "öppen" spis med kassetten högt uppe och vedfack till taket på ena sidan. Bokhylla och trädetaljer i mörkt trä. Ett rektangulärt soffbord till svängda soffor? Elviras?
En lång låg vit TV-bänk. Tror hwita sinnen har en bild på den.

Veranda: Englesson fotöljer, skåp, slagbord och Bellmansstolar Geromar, halvbord Geromar. Spegel, lampor och ljuslyktor housedoctor, plädar Greengate och hemsydda kuddar.

Sovrum: Säng Hästens, Sängram Grange, Platsbyggd bokhylla, skrivbord antikt, lampor Butik Inne. Gardiner housedoctor, kuddar PB design, överkast Indiska

Barnrum: orkar inte rada upp allt men jag skulle gärna vilja ha enbart saker från Rice, Greengate, Lexington, Himla, en gry og sif, Nice to have, Haba (blev så kär i hamburgaren med magneter på mässan)
Vi har idag ett rum där båda sover och leker men det ska bli sovrum och så ska de få varsitt lekrum på ovanvåningen så fort det är färdigmålat.

Ovanvåningen: gästrum och gästtoa i sommarstugestil (mycket greengate) varsitt lekrum till barnen och ett TV-rum. Soffan däruppe är lite galen. Väggar och panel är råvitt, stilen kommer bli lite orientalisk med sittpuffar o.dyl.

Innergård: ska göra litet trädäck utanför sovrumsdörrarna för kullerstenen lutar så och bygga en bastu utanför dörren närmast badrummet.

Trädgård: staket runt hela trädgården, nu har vi satt mellan veranda och garage för att hålla koll på barnen.
Belysning: vill lysa upp körsbärsträdet och den stora pilen, spotar från taklådorna och vid trappsteg på gångar, belysning vid växthuset och
Fasad: dags att måla
Hängrännor och vissa plankor under taket behövs bytas
Tak: papp med läckt eller helst vass.

Förmodligen kommer det bilder framöver, är du extra nyfiken kan du säga till:-D

7 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

En hel del på önskelistan :-) Jag skulle bra gärna vilja ha en del, eller det mesta, av det du skrivit ner också. Får se hur det blir i framtiden :-)

Ha en bra fortsättning på veckan!

Lotta sa...

Suck - det låter ljuvligt, alltihop!

Ha det gott!
Kram
Lotta

Mrs M sa...

*fniss* ja, det finns iunget jag kan tillföra den listan! VILL HA!
Kram

Jeanette Hornbeck sa...

lantliga drömmar: även om vi har gjort mycket kommer man ständigt på nytt. Vi började 97 när vi köpte huset. iofs har vi pausat ibland och är på andra rundan med ovanvåningen. Vi målade om och bytte golv där först av allt men nu är det dags igen.

lotta: tack, målet är inte så långt borta så det ska bli skönt att få njuta lite också.

mimmi: jo då! jag kom på att jag glömde skriva i skafferiet, det är mitt favoritrum. Just nu lite stökigt men en riktig dröm ändå.
Ja du får bedöma det själv snart.

Jes/Vita villa vila sa...

Kikar in & ser mig omkring :) Fin blogg!

Kram Jes

Anonym sa...

Kopierar till största delen av din lista, stämde mkt överens med min;)
Tack för en fin blogg.
Ha en bra dag/Lena

Jeanette Hornbeck sa...

jes & Lena: Tack så mycket för era trevliga kommentarer:-)