tisdag 3 februari 2009

Mässrapporter


Innan man hinner blinka är en helg förbi.
Vi gjorde 7 ganska enkla brudbuketter till bröllopsmässan. De ska inte vara för annorlunda på en utställning för allmänheten, utan de flesta vill ha dem klassiska, romantiska eller stilrena.
Hur ser dina drömmars brudbukett ut?

Det är jättekul att ställa ut men massor av jobb och sen efteråt är det ännu mer jobb, jag kom hem och kraschade i soffan och sen ringde klockan kl 05, söta Madelene hade gjort lyxmackor så jag behövde bara ta med mig tevatten. Efter något som liknade en lumpendusch med kombo tvätt/tandborstning blev det snabbsminkning och sen iväg. Körde nervös mot Svågertorp, utan varken småpengar eller tid att parkera, automaten tog kort, Tack!
Biljetterna var bokade på Internet - så smidigt, teknik är fantastiskt när det fungerar.
Kommer på att jag har glömt biljetterna till Formland, ringer Ann-Sofie på Peters kontor som ringer till Trendkompagniet och efter 5 minuter ringer ursöta Britta och säger att hon kan komma med biljetter och dessutom hämta oss på tågstationen! Det finns verkligen leverantörer och leverantörer, vissa hade inte tid att hälsa och andra är alltid supergulliga och trevliga och gör sånt extra som de absolut inte behöver men gör för att de är just bara trevliga.
Jag sa till henne att hon var en pärla och när vi hade lagt på började killarna bredvid prata om det och att det kunde förväxlas, undrar vad det betyder då?! Alfons betyder ju hallick så det kan väl vara ungefär vad som helst.
Många trevliga beställningar blev det, förutom mina gamla flera nya leverantörer varav en krukleverantör, en med textiler och 3 med blandkoncept.
Hittade några till som jag inte hann beställa av som har produkter som passar in och kompletterar sortimentet.
Det är väldigt nyttigt att besöka mässor och andra butiker, en trevlig säljare är det allra viktigaste. Står där en surbobbe så går iaf jag, värst är när de ser på en uppifrån och ner och värderar om man duger. Jag klär faktiskt inte upp mig speciellt utan ser ut som vanligt. (med tillhörande smutsiga grön-bruna fingrar) En gång när mamma följde med till mässan i Göteborg så blev tanterna helt till sig och höll på att slå knut på sig, så hon verkar väl lite finare än jag kanske, hahahahaha:-D Hoppas jag själv uppfattas som glad och trevlig när jag ställer ut eller träffar mina kunder i butiken. Jag är rätt pratglad av mig men är det stressigt med beställningar så ser jag barsk ut enligt Peter.
Hörde efter Formex att många tyckte house doctor var tråkiga men jag tycker de hade många nya coola saker, älskar metallborden och det andra var precis lika fint som vanligt. Tyvärr var de väldigt upptagna och montern var full med folk så jag hann inte vänta.
På slutet av mässan var många montrar tomma på både varor och säljare.
Hade gärna tokshoppat speciellt i en monter, det får bli en annan gång.
Jag är väldigt nöjd med helgen och har fått en speciellt prestigefylld beställning som jag inte kan avslöja mer om men som ska bli fantastiskt rolig att göra.

Kram från en nöjd och trött Jea

11 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Låter som en skoj mässa! Hann inte iväg men ska försöka nästa gång.

Min brudbukett bestod av en vit nejlika i mitten omgiven av åtta vita kallor runtom.
http://hemochlycka.blogspot.com/2007/09/love-is-in-air.html

Har märkt av det där med att det finns leverantörer och leverantörer, en del är hur trevliga som helst medan en del inte ens svarar på e-mail trots påtryckningar *suck*

Vilken urfin ny banner du har!

kram

rosenskära sa...

Rolig läsning! Måste bara säga att jag beundrar ditt driv Jea!

Det där med att döma hunden efter håren kan vara väldigt vanskligt, tänker alltid på den där historien om Bill Gates, det kanske är en skröna, men det är Pretty Woman-varning på den!

Helt vansinnigt är det, men jag kan själv berätta att jag blev annorlunda bemött när jag bytte mitt Johansson mot ett efternamn som berättigar mig till en vapenring. Man kräks på det, alla är vi ju bara människor.

Buketterna ser fantastiska ut. I skrivande stund har jag helt snöat in på en bild jag såg i Hem & Antik, blåbärsris med glest istuckna vita anemoner, placerade i en gammal veckad betongurna, något av det vackraste jag någonsin sett...

Ska bli spännande att träffa dig och besöka din butik, får nog ta med spargrisen...

Kram/Lena

Villa Hemmet sa...

tjena!

Låter som att du också har fullt upp. Spännande med ny leverantör *nyfiken*

kram

Smått och gott hos Lina sa...

Så bra att du haft en lyckad helg! Ska bli spännande att se vad du beställt till butiken.


Härlig energi du har!

Kram Lina

jessica och livet sa...

Åh vad roligt att få vara med på mässa! Blev riktigt nyfiken på vad för beställning du fick :-)

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Det låter som en helt utmärkt helg! Massor med intryck och nya leverantörer...
Ha nu en något mer avkopplande vecka,
Lydia

Tulipa sa...

Hej!Vad du hunnit med! Tyckte du skrev att det var antingen bröllopsmässa eller Formland.Förstår att du är trött!En liten fråga...montrarna var tomma mot slutet skrev du, men de sålde väl inte sakerna de hade med sig? Eller de gjorde det mot slutet?!Hur som helst kul att du hittade mycket och vilken service från Trendcompagniet!!! Jag ringde dem idag för jag tänkte att vi kanske kunde sälja deras produkter och vilken glad och tillmötesgående människa! Jag håller helt med dig att trevligt bemötande och inget granskande värderande är jätteviktigt för att man ska vilja handla!Stroppbeteende säljer inga varor!!!Tycker du inte det blir dyrt att handla mest från danska leverantörer?Många frågor idag va?!Men det är så bra när man kan dela med sig av tips och erfarenheter!Ha det gott!
(Vi flyttar vår butik om tre månader och det ska bli så spännande!)
Kram Mariette

Lilla huset på prärien sa...

Men så roligt Jea! Stort grattis till denna prestigefulla beställning... spännande :)

Håller helt med dig i din beskrivning om snorkigheten i vissa butiker och i vissa montrar på mässor, helt sant och det är trist tycker jag. Trendkompaniet verkar ju urgulliga :)

Och så duktig du är! Jättefina, underbara buketter! Själv hoppas jag ju såklart på att bli gift någon dag... men bukett... jag vet inte... det får jag fundera på.

Stor kram Jenny

livetpåfyran sa...

Va underbart kul ni verkar ha haft påm mässan! Min brudbukett var faktiskt inte vidare snygg...laxrosa rosor med brudslöja och annat småkrafs som bara skräpade....fast det var ju 15 år sedan...

Kram Pia

Fröken Lavendel sa...

Hej! Vilken fin monter du visar upp på bilderna! Jättevackra blommor! Nej, vi hade ingen möjlighet att komma. Var istället och tog mått på borden i lokalen som vi ska ha festen i. Mycket att stå i har vi! Gick det bra för dig på utställningen? Är du Formland du var på sen? Kram Emmily

Jonna sa...

Du har blivit utmanad i min blogg. Ta en kik.

Ha det bra!

Kram