lördag 20 juni 2009

Nya gamla grejer


På vägen hem från Halmstad blev det en liten butikssunda, perfekt att så många hade öppet för jag hinner aldrig med några utflykter längre. Först var vi på Bergmansgården. Där fanns det massor med te, marmelader o.dyl sen hade de en inredningsavdelning med lite av varje. Jag köpte de söta termosarna som jag har velat ha länge. Vet inte varför jag inte hade dem innan för de var inte speciellt dyra, tror det finns för många färger att välja mellan...
Sen var vi på Sibylla i nån liten by (fick sån Sverige-är-snart-nedlagt känsla) det var perfekt att ha 4 barn med sig där, jag sparade mig och såg fram emot en helt annan måltid...
Sen åkte vi till Höganäs, Höganäs fabriksförsäljning och kvalitet & fynd där jag köpte en planteringssats med fröer och såg en underbar kjol från Day till 50% som tyvärr inte fanns i min storlek:-( . På Ittala outlet(?!) fanns "min" röda skål den kostade nästan 300 kr i 2:a sortering -vägrar. Tycker det var dyrt där och Ittala passar ändå inte min smak egentligen. Vi behöver nytt vardagsporslin så jag stod och höll i Rörstrands kurbits men P tyckte inte om det riktigt.
Synd. Vet inte alls vad vi ska ha, tips någon?
Sen såg jag en mysig butik som visade sig vara den Jenny-lilla huset på prärien bloggade om - butiken, åh ville in! det stod att det skulle vara loppis i butiken 26/6? Dit vill (ska) jag!
Hittade en loppis (köpte två klämlampor, en registreringsskylt och en plåtlampa för 125 kr) på vägen till Slottsstallets interiör och inredning, mycket söt butik. Såg massor av ljuvliga kläder som jag egentligen borde ha provat men barnen stressade mig lite. Där fanns mycket fint - en hel del möbler(underbara skåp, bänk, 2x bord, tolix), riktigt coola metallådor (borde ha köpt) och en underbar tavla, men det var tyvärr inget för min plånbok.
Stannade vid en liten butik proppfull med kuriosa och gamla burkar och äntligen en skoltavla med blommor på till Jea, tjoho!
Sen styrde vi kosan mot Helsingborg och det började vattnas i munnen, men öh och buuu-La Plage borta! körde förbi en gullig blomsterbutik som hette vackra blommor. Sen blev det ännu en snabbmatskedja. Nu rensar jag ogräs.
Härligt att det bara är lördag, en hel dag till ledigt imorgon. Har en del att pyssla med, skiner solen så blir det mera ogräsrensning och är det dåligt väder så blir det jobb med garderoben och tvätten. Jämnt skägg alltså.

Brudbukett
Kram Jea

12 kommentarer:

Smått och gott hos Lina sa...

Vilken effektiv shoppingdag du hade :-D Det är mer än jag hinner med på en månad. Men det är väl så att när man väl är igång så gäller det att passa på. Hoppas vi får se bilder sen!

Kram Lina

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Tänk...fick du med familjen på en sån shoppingrunda...jag är djupt imponerad! :O)
Både Butiken och Slottstallet står på min må-bra-runda som jag ska ta i sommar, samt Mölles krukmakeri...allihopa inspirerad av Jenny. Tänk så mycket inspiration det finns här här i bloggvärlden! :o)
Ha det så bra,
Lydia

Ingrid sa...

Vad du hunnit med på din dag, det måste ha snurrat rejält i huvudet på slutet ;0) Men härligt ändå!

~Livet i byn

Lilla huset på prärien sa...

Hej Jea!!

Jag skulle precis in till dig och svara att jag känner dåligt till loppisarna i Halmstadtrakten men du verkar ha klarat dig fint ändå :)

Vad kul att du fyndade lite på din tripp! Den där kvalitet och fynd har jag faktiskt aldrig varit på trots att jag bor så nära... kanske får ta en tur. Ni borde ju stannat här och fikat såklart!! Nästa gång!

Kram Jenny

A home far away sa...

Hoppas att du haft en underbar midsommarhelg med önskan om god fortsättning på helgen!

Kram Gunilla i Singapore

A home far away sa...

Hej igen, jo fotono är tagna med mitt nya macro objektiv, jag gillar det supermycket!!

Kram Gunilla på semester i Sverige

Ingrid sa...

Å jag var supersnabb och svarade på en gång. Ja tack, lyktan är välkommen hem till mig!! Har mailat adressen.

~Livet i byn

lolla sa...

hejsan
oj vad du hunnit med på din shoppingtur och med hela familjen kul kul....
fina grejjer...låter det som
trevlig blogg du har att kolla runt i..kommer tillbaka
kram lolla

Lilla huset på prärien sa...

Hej Jea!!

Ja jag hörde också att de skulle ha loppis på fredag den 26:e. Vet inte heller vilken tid men jag ska kolla upp det så kan jag återkomma till dig! Självklart måste vi träffas då!! Vi har vår arkitekt här på morgonen kl 9 så jag hoppas att loppisen är liiite senare :) Men som sagt - jag hör av mig :) Kanske ska vi ta en fika här hos mig då? Jag har barnen hemma nämligen. Men vi kan höras om det också!

Kram Jenny

Lallis - liv och leverne sa...

En shoppingtur med la familia. Det är inte så värst ofta som jag lyckas med det. *s*
Men kul skulle det vara:)
Kram Lallis

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Kul med shopping;))))

Kramelikram
~~♥Millan ♥~~

Lilla huset på prärien sa...

Hej Jea!

Jag skulle maila dig men jag hittade ingen mailadress - loppis börjar kl 10 i alla fall. Om ni vill kan vi fika hos mig sen. Skitigt och dant är här men vi kan ju sitta i trädgården :)

Kram Jenny