Bästa sockerkakan

Den här veckan har vi bakat två olika sockerkakor, den ena med banan och blåbär och den andra med äpple, kanel och vit chokladpulver.


Vet inte om det är av gammal vana men jag föredrar mammas recept framför alla andra, det är mindre socker och mer fett i den, jag har alltid tyckt att det smakar för mycket socker och mjöl om många sockerkakor.


Receptet:

sätt på ugnen på 175 grader

150 g smör smält och blanda med
1 dl mjölk

2 ägg vispas till skum med
2 dl socker.

3 dl mjöl blandas med
1,5 tsk bakpulver

häll i mjölk/smör i äggsmeten
vänd ner mjölblandningen
tillsätt ev smaksättning

längst ner i 35-40 minuter


kram Jea

Kommentarer

Åh vad gott! När ska jag komma? Sätter du på kaffe då?! :)

Kram Jenny
Anja sa…
Passar himla bra med ett recept idag! Min äldste son fyller år på söndag och jag måste baka något...
Tulipa sa…
Hej!
Sitter och väntar på att maten ska bli klar och så bjussar du på sockerkaka!

Perfekt!

(Jag fick inte ens sitta i grävmaskinen...)

Kram!
Anonym sa…
Tänk, jag har också min mammas recept på sockerkaka som favortit, helt utan smör och med mer socker... tror inte att jag ska bjuda dig på den:)
Det VAR väldigt synd att riva stugan, men jag är glad att vi gjorde det, nu känns det jättebra, även om jag önskar att jag hade kunnat både ha kakan och äta den:)
kram
{oc cottage} sa…
I love those plates!

m ^..^
Ingrid sa…
Åh mums så gott!!

~Livet i byn
Mums, det låter supersmarrigt!
Ska prova den någon dag!
Kram Lotta
Maria sa…
Lät ju bara hur gott som helst, måste hem efter jobbet och experimentera om jag bara orkar. :)
Anonym sa…
Hej hej

Provade ditt recept :-) Smakade finfint! Tack för tipset..
Kram kram

Populära inlägg