Bästa sockerkakan
Den här veckan har vi bakat två olika sockerkakor, den ena med banan och blåbär och den andra med äpple, kanel och vit chokladpulver.
Vet inte om det är av gammal vana men jag föredrar mammas recept framför alla andra, det är mindre socker och mer fett i den, jag har alltid tyckt att det smakar för mycket socker och mjöl om många sockerkakor.
Receptet:
sätt på ugnen på 175 grader
150 g smör smält och blanda med
1 dl mjölk
2 ägg vispas till skum med
2 dl socker.
3 dl mjöl blandas med
1,5 tsk bakpulver
häll i mjölk/smör i äggsmeten
vänd ner mjölblandningen
tillsätt ev smaksättning
längst ner i 35-40 minuter
kram Jea
Vet inte om det är av gammal vana men jag föredrar mammas recept framför alla andra, det är mindre socker och mer fett i den, jag har alltid tyckt att det smakar för mycket socker och mjöl om många sockerkakor.
Receptet:
sätt på ugnen på 175 grader
150 g smör smält och blanda med
1 dl mjölk
2 ägg vispas till skum med
2 dl socker.
3 dl mjöl blandas med
1,5 tsk bakpulver
häll i mjölk/smör i äggsmeten
vänd ner mjölblandningen
tillsätt ev smaksättning
längst ner i 35-40 minuter
kram Jea
Kommentarer
Kram Jenny
Sitter och väntar på att maten ska bli klar och så bjussar du på sockerkaka!
Perfekt!
(Jag fick inte ens sitta i grävmaskinen...)
Kram!
Det VAR väldigt synd att riva stugan, men jag är glad att vi gjorde det, nu känns det jättebra, även om jag önskar att jag hade kunnat både ha kakan och äta den:)
kram
m ^..^
~Livet i byn
Ska prova den någon dag!
Kram Lotta
Provade ditt recept :-) Smakade finfint! Tack för tipset..
Kram kram